lördag 27 september 2008

Uppdrag: Planera resa...

Nu har vi planerat lite inför resan i november. Eller ja... Planerat och planerat... Vi har i alla fall pratat om att vi ska åka till Miami, Orlanda und zu weiter.

*****

Ikväll har jag bekantat mig med blivande reskamrat Patrik. En riktigt trevlig prick på alla sätt och vis! Det ska bli riktigt trevligt att resa med hela familjerna Hellqvist/Talläng.

*****

Fru H deklarerade tidigt under kvällen att fördrinken skulle göra falla mig i smaken. Jag befarade det värsta och stålsatte mig inför ett par svåra sambocashots, alternativt ett par giftiga Galliano Hot Shots... Men ack så förvånad jag blev när det dök upp en alldeles lagom sval Dom Pérignon! Tack Lola!

Det var inte utan att jag inombords sjöng "Alla vi som älskar Lola klappar nu! *klapp klapp*" när flaskan korkades upp! Med såna dryckesvanor kan det inte göra annat än att lova gott inför resan!!! ;D

*****

Om fem veckor och två da'r så är vi mer eller mindre på väg till Staterna med förhoppningar om ännu mer Dompa och Kubaner i överflöd! Man får väl drömma och hoppas, eller!?

*****

Nu är det dags att krama kudden! Natti natti!

En bild säger mer än tusen ord...

fredag 26 september 2008

Fredag!

Jag kom hem från jobbet för en halvtimme sedan ungefär. Om en liten stund bär det av ner mot stan igen. Vi ska hem till familjen H och planera lite inför novemberresan samt äta mat och dricka vin.

*****

Var ute på lunchen och käkade med grabbarna grus. Det var jag, Jeppe H, Jensa, Bankmannen och Krabban. Det var riktigt länge sedan vi lunchkamperade ihop så det blev en riktigt trevlig tillställning!

På onsdag nästa vecka börjar Krabban sitt nya job som Ekonomichef på en firma i kungsör - lycka till Krabban!

Vid lunchbordet kom vi överrens om att det inom kort borde vara dags för en fredagsbläcka. Bankmannen, som sedan sist det begav sig har suttit frysboxen, ser ut att vara spelklar igen. Sist vi var ute skulle vi bara ta en kort after work. Det blev en något längre sittning än planerat... Fru Bankman var lagom imponerad när hennes bättre hälft ramlade in vid sextiden på morgonen därpå... Men nu är hans om sagt good to go igen!

*****

Imorrn är det vilodag. På söndag blir det nog åtta timmar på jobbet...

*****

Nu ska jag pysa iväg och dricka rödtjut och vara trevlig.

Ha en skön helg!

tisdag 23 september 2008

Bloopers

Jag och Cilla har skrattat oss harmynta åt det här klippet i flera dagar nu! Hoppas att ni har lika roligt åt det som vi har!

Mycket nöje!

Mindre än sex veckor kvar...

Om exakt sex veckor befinnar vi oss någonstans i Florida... Det är ju bara 41 dagar kvar!

*****

Nu till helgen bär det av hem till Isabel och hennes föräldrar. Det är tänkt att vi, dvs. jag, Cilla, Linda, Nicke, Isabel, Patrik och Lola, ska rita upp lite planer inför resan i november.

*****

Har precis lagt till lite väderinfo på bloggen. Till höger kan ni kika på hur vädret ser ut just nu på de ställen som vi ska besöka i november.

Miami, Florida
Ocho Rios, Jamaica
Haiti (där vi stannar till i Labadee)
George Town, Grand Cayman
Cozumel, Mexico

*****

Skriver mer imorrn...

söndag 21 september 2008

Då var det dags igen...

Jag vet att jag har varit dålig på att blogga de senaste månaderna. Jag lovar, ännu en gång, att jag ska bli bättre på att skriva ner vad jag pysslar med!

*****

Idag har jag och Cilla sprungit runt i skogen med mina svärföräldrar. Vi har bland annat plockat svamp...

Vi kom hem med nästan ett kilo trattkantareller, några "vanliga" kantareller samt ett par Hydnum repandum... Eller taggsvamp som det kallas i folkmun.

En ensam liten fingersvamp.




Ett par klasar med trattkantareller.




Cilla har hittat en riktigt stor kantarell.



Cillas pappa demonstrerar här sitt favorittrolltrick! Han har gjort om en skägglav till en mustaschlav!



Dagens svampskörd.



Trattkantareller, oxfilé, grädde, rödvin och purjolök...



Toppat med lite riven parmesanost och en liten kvist med färsk basilika.

*****

43 dagar kvar...

*****

Dags för "Hål i väggen"!