torsdag 24 april 2008

Hemma igen!

Då var vi hemma igen. Väskorna håller på att packas upp, kläder läggs i tvättkorgen, bilderna som är tagna med digitalkamerorna förs över till datorn, osv osv.

*****

Vi börjar bli ganska "trasiga i mössorna" båda två nu. Klockan är ju trots allt 02.30 malaysisk tid. Vi har varit vakna i ungefär 22 timmar. Av dessa timmar har vi spenderat 1 timme i taxi till KLIA, 2 timmar i en vänthall, 12 timmar på ett flygplan, 2 timmar i en bil hem...

*****

Imorgon är en annan dag... Det jobbande folket ska afterworka, vi följer med!

Dags för hemresa

Vi har nu kommit fram till KLIA och väntar på att få kliva ombord på planet. Klockan är 08.27 och planet ska lyfta 08.50. Om ca 12? timmar är vi hemma i Sverige igen!

Summering av Operation KL-shopping

Gårdagen var katastrofal när det gäller shopping. Det enda vi kom hem med var en Lacoste-pike till mig.

Vi började onsdagen lika dåligt men efter ett par timmar kom vi igång ordentligt. Kläder, böcker, väskor samt några presenter. Allt som allt bar vi hem 8 stora påsar med införskaffade varor. Vi är ganska nöjda med dagens strapatser.

Det enda som har varit lite jobbigt är de två stycken fem centimeter långa (och blödande) skavsår jag fått på mina ben samt blåsorna under fötterna... Men men, det gällde ju ca 10 timmar shopping så det var bara att bita ihop och gilla läget :)

*****

Under dagen har vi även provat på några olika sorters mat som Malaysia har att erbjuda!

Frukost: Rostat bröd, yoghurt, kokta ägg samt kaffe

Lunch: Big Mac med strips och läsk på McDonalds

Middag: Vegetarisk pizza och pepperonipizza med extra ost på Pizza hut

*****

Det här är vår sista dag i Malaysia. Kl. 05.30 imorgon sätter vi oss i en taxi och åker ut till Kuala Lumpur International Airport där vi ska shoppa lite till innan vi kryper ombord på planet som ska ta oss hem till Sverige. Flygresan hem kommer att ta 12 timmar cirkus.

*****

Vi får se om/när jag skriver ihop en summering av resan. Gör nog det om ett par dagar när vi har kommit in i vardagslunket hemma.

*****

Justja, det var ett par saker till: vi har INTE förlovat oss eller gift oss. Vi väntar inte barn heller! =) Så, då var det sagt!

onsdag 23 april 2008

Lite av varje...

Vi har nu spungit igenom ännu fler affärer. Vi har nog avverkat ca 100-150 (!!!) affärer idag, på 6 timmar.

*****

Vi ha shoppat kläder och böcker. Vi har åkt till Malaysia och köpt en bok om... Sverige!!!

*****

I en normal malaysisk affär går det ungefär fem anställda per kund, det känns så i alla fall. Så fort man går in i en affär så är det som att man sparkat på en myrstack - helt plötsligt står det femtioelva säljare runt omkring en...

*****

Butiken Giordani Concepts i varuhuset Pavilion har överlägset bäst personal och service här! Inte så hetsiga som alla andra.

Shopping i KL

Det finns hur många och hur stora shoppingcentran som helst här. Vi har ändå inte handlat mer än några klädesplagg... Vi sitter just nu på Starbucks och vilar fötterna, det behövs verkligen!

Det är tur att det inte är aktuellt med en tarmtömning...

Rapport från KL

Vi är nu mitt i KL:s shoppingdistrikt, den gyllene triangeln. Vi har hunnit med en sväng upp i KL tower idag.

*****

Nu ska vi ta oss till nästa shoppingcenter, det 6:e för dagen.

Tebax på KLIA:s inrikesterminal...

Det var 14 dagar sedan vi var här sist. Nu sitter vi och väntar på KLIA Ekspres, snabbtåget som ska ta oss in till KL.

tisdag 22 april 2008

Bra benutrymme och en sista bild på Langkawi

På flygplatsen...

Nu sitter vi på Langkawis flygplats och väntar på att få gå på planet som ska ta oss till KL.

Det är lättare att hitta ett 'öppet' trådlöst nätverk här på Langkawi än på valfri plats hemma i Sverige...

Sista dagen på Langkawi

Om ett par timmar sitter vi på planet till KL. Vi har haft det hur bra som helst här på Langkawi! Nästa inlägg kommer antingen att skrivas ifrån KL eller hemifrån lägenheten på Västeråsvägen.

söndag 20 april 2008

Middag

Sun Cafe - ett måste om man är i närheten av stranden Pentai Tengah! Maten är hur bra som helst och de ha världens godaste milk shake!

*****

Nu har jag fått iordning på internetuppkopplingen igen!

Fredagen var hur bra som helst

Vi avslutade fredagen på den fantastiska restaurangen Sun Cafe. Jag provade barracuda till varmrätt och creme brule till efterrätt. Det var hur gott som helst! Cilla åt kyckling och mumsade därefter i sig en jordgubbsmilkshake, den var mycket bättre än mjölkskaken på McDonalds!

*****

Igår slappade vi bara. Jag skulle ha bokat in en snorkeltur till idag men jag missade tjejen som jag skulle ha bokat resan hos. Vi får se om jag tar snorklingturen på måndag istället...

*****

Igår åt vi middag i hotellrestaurangen. Jag åt chap choy, nudlar och wokade grönsaker. Cilla käkade en tonfiskmacka... :-S

Efter middagen gick vi på spa igen. Jag fick en ansiktsbehandling och 30-åringen fick massage :)

*****

Det är inte många dagar kvar för oss här på Langkawi... På tisdag klockan 12.30 bär det av till KL.

På torsdag kl. 08.50 går flyget hem till Sverige. Snart är det väl dags att få lite resfeber och ångest över att man snart sitter vid skrivbordet på jobbet igen...

*****

Idag har jag åkt på magont för första gången på semestern så det blir nog vila större delen av dagen.

*****

Av någon anledning så kan jag inte längre koppla upp telefonen mot trådlösa nätverk så det blir nog inte så många fler inlägg under semestern.